Pet- Prom među 10 najboljih poslovnih subjekata Evrope

Evropski poslovni ˝Oscar˝ European Business Awards (EBA) održava se od 2007. godine, a deseta po redu svečana dodela, po prvi put se održala u Hrvatskoj i to u Dubrovniku 3. i 4. maja 2017.

Adrian Tripp, CEO “European Business Award” objavio je da je u konkurenciji od 33 000 poslovna subjekta iz 34 države koje su učestvovale u ovogodišnjem takmičenju, Pet- Prom izabran među 10 najboljih evropskih kompanija u kategoriji “Chairman's selection».

Celokupnom ciklusu ocenjivanja prethodio je niz eliminacionih procesa kao i javna prezentacija u Londonu pred članovima sudskog veća. U ocenjivanju najboljih evropskih kompanija učestvovali  su uglednici iz poslovnog sveta, akademske zajednice i politike među kojima su i Yves Leterme, bivši belgijski premijer, Karel De Gucht, bivši poverenik Evropske komisije za trgovinu, Wim Kok, bivši premijer Danske i niz drugih. Dodela nagrade direktno se prenosila širom sveta putem video linka, a izveštaj o dobitnicima nagrada od danas prenose najugledniji svetski mediji uključujući:  Reuters, Bloomberg, Euronews, Yahoo Finance, ANSA.it, The Financial Times, Europa Press, Le Journal des Entreprises, elEcomonista, Finanzen.ner, Wall Street itd.

U ime Pet- Proma nagradu je primio Davor Petriš, vlasnik, koji je tom prilikom izjavio „Zahvaljujem vođstvu i žiriju European Business Awardsa koji su prepoznali rad Pet- Proma. Ponosni smo što smo uvršćeni u posebnu kategoriju predsednika žirija „Najbolja firma po odabiru predsednika stručnog žirija“. Ovo je i veliko priznanje celom Pet- Prom timu koji je svojim radom i izvrsnošću prepoznat i na nivou Evrope.“

Dodelu nagrada u Hrvatskoj je podržala firma RSM Hrvatska, Hrvatska privredna komora, Dubrovačko-neretvanska županija te Turistička zajednica grada Dubrovnika koji su osigurali da se Hrvatska i Dubrovnik predstave u najboljem svetlu.

 

Više o European Business Awards potražite na njihovoj službenoj web stranici www.businessawardseurope.com

GALERIJA