Zastupništva/ SIC

SIC - Sistemi Integrati Condizionamento

SIC

Strategija i partnerstvo kao baza za održivu energiju klimatizacije. Potreba za racionalnom i održivom upotrebom energije glavni je pokretač za evoluciju i razvoj naprednih tehnologija u SIC-u.

SIC projektira, proizvodi i prodaje sustave i opremu za hlađenje, grijanje i gospodarenje zrakom te nudi široku paletu rješenja za rezidencijalnu namjenu (kućanstva), komercijalnu namjenu (trgovine, hoteli, ugostiteljski objekti, uredski prostor itd.) i industrijsku namjenu. Zahvaljujući profesionalnom, dinamičnom i iskusnom timu, SIC je u samo nekoliko godina uspješno postavio komercijalna partnerstva s vodećim međunarodnim tvrtkama i proizvođačima.

Danas, SIC predstavlja bitnu referentnu točku za kupce koji odabiru i instaliraju njihove sustave za klimatizaciju i gospodarenje zrakom. Stalna upotreba naprednih tehnologija inspirirana je zahtjevima i potražnjom za racionalnim i održivim korištenjem energije što je ujedno i pokretačka snaga i evolucija unutar SIC-a. SIC-ovi su proizvodi osmišljeni i projektirani da koriste energiju na najracionalniji mogući način.

Gospodarenje zrakom

Sustavi za gospodarenje zrakom omogućuju jednostavno održavanje predefiniranih uvjeta temperature zraka, vlažnosti, razmjene i čistoće. Ulazni zrak mora biti obrađen kako bi se kontrolirala njena temperatura i vlažnost, mora se filtrirati, miješati i primjereno raširiti kako bi osigurali jednako ugodni unutarnji uvjeti. Visoki statički tlakovi SIC sustava i široki raspon dodatne opreme omogućuju projektantima i instalaterima jednostavniji i fleksibilniji rad sa sustavima.

Povrat topline

Ušteda energije kroz smanjenje količine ne iskorištene energije s pravom je strateško polazište za održivi razvoj. Primjenjivi standardi definirani za uštedu energije postignuti su evolucijom klimatizacijskih sustava kao „izvor energije sličan obnovljivim izvorima energije“. Sustavi za povrat topline recikliraju energiju sadržanu u otpadnom zraku prije nego što je izbačena van. Sustav povrata topline omogućuje povrat vlage u prostor što dovodi do znatne štednje i smanjenja troškova te daleko veće učinkovitosti rada. Široki izbor dodatne opreme također je omogućen za sve modele po izboru i zahtjevu krajnjeg korisnika.

Termodinamički povrat topline

Nove jedinice za povrat topline odlikuju se dvostrukim sustavom za povrat topline za prijenos energije bez kojega bi zrak iz prostorije bio neupotrijebljen: prvi sustav, statičan tip sustava, od aluminija s unakrsnim protokom obnovljene topline; drugi sustav (nastavlja se na prvi sustav), pokreće se električnom toplinskom pumpom R410A. U skladu s time, preko jednog individualnog sustava se u isto vrijeme mogu zadovoljiti zahtjevi ventilacije i komfora unutar prostorije, upravljati vanjskim zrakom i uštedom energije uz pomoć jedinica s visokom učinkovitosti u ljetnim i zimskim uvjetima.

Toplinske pumpe

Toplinske pumpe predstavljaju jedan od najkonkurentnijih načina primjene održive energetske politike. Toplinske pumpe razvijaju značajnu toplinsku i rashladnu energiju uz ograničenu potrošnju električne energije. Funkcioniraju po principu izmjene topline iz svoje okoline te koriste čistu i obnovljivu toplinsku energiju prenosivu iz vode, zraka i tla te od sunčevog zračenja. Toplinske pumpe svoju namjenu imaju i u klimatizaciji i proizvodnji tople vode. Isto tako, stvaraju idealnu sinergiju sa sustavima s visokom efikasnosti kao toplinskim panelima, rashladnim sustavima i solarnim kolektorima. Budući da ne postoji proces izgaranja nema ni opasnosti od istjecanja plina i nema potrebe za odvodom za dim. Građevinski radovi svedeni su na minimum jer toplinske pumpe ne zahtijevaju dimnjake ili strojarske sobe.

Ventilacija

Odgovarajuća izmjena zraka neophodna je za održavanje zdrave okoline kod kuće i na poslu. Pravilna izmjena zraka zahtijeva niz postupaka kako bi se osiguralo da se svježi ili reciklirani zrak raspršuje u zatvorenom prostoru te da ima prikladna svojstva za korisnikovo blagostanje u skladu s okolinom. Postupci uključuju filtraciju, obradu i raspuh zraka, a ovisi o potrebama i željama vezanim uz prirodu staništa i dobrobit.